Δεν νοείται Πάσχα στην Ελλάδα χωρίς αυγά. Κάθε χρόνο τη Μεγάλη Πέμπτη, οι νοικοκυρές ετοιμάζουν τα τσουρέκια και βάφουν τα αυγά, προετοιμάζοντας έτσι την μεγάλη γιορτή της Κυριακής του Πάσχα. Το αυγό, ακόμα και πριν τον Χριστιανισμό, συμβόλιζε την δημιουργία, την γονιμότητα και την αναγέννηση του κόσμου και της φύσης!  Αρχικά τα αυγά ήταν απλά κόκκινα. Το κόκκινο μπορεί να συμβολίζει το αίμα του Χριστού ή την εκδήλωση της χαράς των πιστών για το ευτυχισμένο γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου! Σύμφωνα με μια παράδοση τα αυγά βάφονται κόκκινα γιατί όταν αναστήθηκε ο Χριστός το είπαν σε μια γυναίκα που κρατούσε λευκά αυγά στην ποδιά της και δεν το πίστεψε. Είπε τότε αυτή ότι όταν τα αυγά που κρατούσε στην ποδιά της θα γίνουν κόκκινα, τότε μόνο θα έχει αναστηθεί ο Χριστός και τα αυγά κοκκίνισαν.

Η παράδοση όμως για να μπορεί να παίζει ρόλο στην ζωή μας πρέπει και να εξελίσσεται μαζί με μας. Τα αυγά πλέον δεν είναι μόνο κόκκινα. Από τον 12ο αιώνα στην Αγγλία τα αυγά στολίζονται, βάφονται και δίνονται ως δώρα. Το 1885, ο τσάρος Αλέξανδρος Γ της Ρωσίας παραγγέλνει ένα αυγό από τον χρυσοχόο Πετρ Καρλ Φαμπερζέ για να το κάνει δώρο για το Πάσχα στην σύζυγο του Μαρία Φιοντοροβνα. Είναι το πρώτο αυγό Φαμπερζέ, το σύμβολο του πλούτου και της μεγαλοπρέπειας των Τσάρων.

Μπορεί να μην έχουμε ούτε την γνώση, ούτε τον πλούτο της Ρωσικής Αυτοκρατορίας όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να στολίσουμε και εμείς το σπίτι μας με υπέροχα και εύκολα αυγά. Τα μόνα που θα χρειαστούμε είναι:

- Κλωστές φλος σε διάφορα χρώματα
- Αλουμινόχαρτο
- Ψαλίδι
- Και φυσικά, αυγά


Εκτέλεση:

Βάζουμε τα αυγά με σε μια μεγάλη λεκάνη έτσι ώστε να κολλάει η κλωστή και να μην μετακινείται. Στην συνέχεια κόβουμε το αλουμινόχαρτο σε μικρά κομματάκια και βάζουμε μερικές κλωστές επάνω στο κάθε κομμάτι. Μόλις το κάνουμε αυτό, βάζουμε τα αυγά στο αλουμινόχαρτο και τα ρολάρουμε έτσι ώστε να κολλήσουν οι κλωστές επάνω. Κλέινουμε το αλουμινόχαρτο και βράζουμε τα αυγά μας για περίπου 10-15 λεπτά από την στιγμή που έχει αρχίζει και κοχλάζει το νερό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τα ξετυλίξουμε, τα περνάμε με λάδι για να γυαλίζουν και μετά τα βάζουμε σε πιατέλες και στολίζουμε υπερήφανα το σπίτι μας!

TIP: Χρησιμοποιούμε διαφορετικές κλωστές για να δημιουργήσουμε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Αυτός ο τρόπος είναι ένας από τους πιο εύκολους και συνάμα εντελώς ακίνδυνος τρόπος βαφής των αυγών γιατί σε καμία περίπτωση δεν περνάει μέσα στο αυγό η βαφή.

Θα βρείτε όλα τα υλικά για να φτιάξετε τα υλικά σας στο κατάστημα μας:

-Για τις κλωστές φλός πατήστε εδώ και εδώ

-Για τα ψαλίδια που θα χρειαστείτε πατήστε εδώ