Τα κουμπιά έχουν πάψει προ πολλού να αποτελούν μέσο κουμπώματος, έχοντας πλέον επιβληθεί και σαν διακοσμητικά στοιχεία. Το κατάλληλο κουμπί δίνει την καθοριστική πινελιά σε κάθε μοντέλο. Υπάρχουν κουμπιά από φίλντισι, ξύλο, πορσελάνη, κορόζο, γυαλί, πέτρα, δέρμα, κέρατο, μέταλλο και συνθετικά υλικά. Όλα μπορούν να χρωματιστούν και διαμορφωθούν σε οποιοδήποτε σχήμα γιατί εδώ και πολύ καιρό πλέον τα κουμπιά δεν είναι μόνο στρόγγυλα.


Φίλντισι


Εκτός από την εκφραστική δύναμη με τις εναλλασσόμενες αποχρώσεις που φέρνει το κουμπί σε μία από τις πρώτες θέσεις στο διακοσμητικό κούμπωμα, το φίλντισενιο κουμπί είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μπλούζες και λεπτά υφάσματα.
Βρείτε τα κουμπιά φίλντισι εδώΚορόζο


Η χαρακτηριστική όψη του φυτικού αυτού υλικού κάνει κάθε κουμπί να έχει το δικό του σχέδιο. Είναι το μόνο φυσικό προϊόν που μπορεί να χρωματιστεί σε οποιοδήποτε χρώμα της μόδας. Τα κουμπιά από κορόζο διατίθενται συνήθως ως κλασικά στρογγυλά επίπεδα κουμπιά για μπλέιζερ και παλτά και έχουν δύο ή τέσσερις τρύπες.


Βρείτε τα κουμπία από κορόζο εδώ


Δέρμα


Σχεδόν κανένα άλλο κουμπί δεν δίνει πιο σπορ νότα σε μπλέιζερ, παλτά ή κουστούμια. Ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό είναι το πλεγμένο δερμάτινο κουμπί. Τα δερμάτινα κουμπιά βάφονται πολύ εύκολα αλλά συνήθως χρησιμοποιούνται ως κλασικά σπορ αξεσουάρ σε αποχρώσεις του καφέ που είναι το φυσικά χρώμα του δέρματος.


Βρείτε τα κουμπία από δέρμα εδώ


Μέταλλο


Το μεταλλικό κουμπί είναι σχεδόν αναλλοίωτο. Μπορεί να είναι γυαλιστερό ή ματ, χυτό σε καλούπι ή σφυρήλατο. Ένα κουμπί με έμβλημα δίνει στο μπλε σκούρο μπλέιζερ την ναυτική νότα κι ένα χρυσό κάνει το σακάκι σας πιο λουσάτο. Αλλά και στη μόδα των τζην και των αθλητικών ειδών το μεταλλικό κουμπί έχει γίνει πλέον απαραίτητο
Βρείτε τα μεταλλικά μας κουμπία εδώ


Γυαλί

Τα γυάλινα κουμπιά υπάρχουν λεία ή ταγιέ, με εγχαραγμένη επιφάνεια, διάφανα, χρωματιστά ή ζωγραφιστά. Ταιριάζουν άψογα και με τα πιο ιδιαίτερα υλικά ενώ ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα κουμπιά στρας που κατασκευάζονται από γυαλί μολύβδου.

Βρείτε τα γυάλινα κουμπιά εδώ