Προϊόντα
Καλάθι Αγορών
Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους ασφαλείας. Με τη χρήση της σελίδας δηλώνετε ότι αποδέχεστε τη χρήση τους καθώς και ότι κατά τη διαδικασία της παραγγελίας, θα σας ζητηθεί να δηλώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία

Η Εταιρία μας - Ιστορικό Επιχείρησης

1925 ΕΩΣ 1935 - Ξεκίνημα ως γυρολόγος

Δείτε το ιστορικό σε Εικόνες

Η επιχείρηση έχει τις ρίζες της βαθειά στην ιστορία και ξεκινά από τον Κυριάκο Ιορδανίδη, πατέρα του Στάθη Ιορδανίδη

Το 1918 Ο Κυριάκος Ιορδανίδης σε ηλικία 12 ετών, εργαζόταν σε κατάστημα κλωστοϋφαντουργικών ειδών στη Σαμψούντα και μεγάλωνε σε ορφανοτροφείο.

Το 1922 σε ηλικία 16 ετών, λόγω των εκτοπίσεων και των βιαιοπραγιών των Τούρκων κατά την τελική φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αναγκάζεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Καλαμαριά.

Το 1925 μαθαίνει ότι η μητέρα του και τα ξαδέρφια του βρίσκονται στη Δράμα και έτσι μεταβαίνει εκεί και αρχίζει να εργάζεται ως γυρολόγος πουλώντας κλωστοϋφαντουργικά ψιλικά είδη στήνοντας πάγκους σε διάφορες γειτονιές της πόλης.

Το 1932 συνεχίζοντας την ίδια εργασία, έχει στην κατοχή του ένα άλογο που το χρησιμοποιεί για να αναρτά επάνω του αυτοσχέδιες βιτρίνες, ώστε να μεταφέρει και να δειγματίζει τα προϊόντα του πιο εύκολα.

Ο Κυριάκος Ιορδανίδης σε γειτονιά της Δράμας


1935 ΕΩΣ 1990 - Πρώτο μαγαζί

Το 1935 καταφέρνει να αποκτήσει ένα κάρο και με αυτό τον τρόπο μπορεί να μεταφέρει περισσότερα προϊόντα και να επισκέπτεται κάθε εβδομάδα συγκεκριμένες γειτονιές σε συγκεκριμένες ώρες.

Το 1938 δράττεται της ευκαιρίας και ενοικιάζει ένα μικρό μαγαζί 5.5 τετραγωνικών μέτρων, στη γωνία των οδών 19ης Μαϊου (πρώην Κέννεντυ) και Βενιζέλου, ακριβώς πίσω από την κεντρική πλατεία της Δράμας.

Σύντομα παντρεύεται, αποκτά 2 παιδιά και συντηρεί την οικογένειά του από αυτό το μαγαζί, όπου εργάζεται έως το 1970, έτος κατά το οποίο συνταξιοδοτείται και έτσι την επιχείρηση αναλαμβάνει ο γιος του, Στάθης Ιορδανίδης έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του κα Σταυρούλα Χορόζογλου.


Η οδός 19ης Μαίου (πρώην Κένεντυ) στη Δράμα


Ο Στάθης Ιορδανίδης στο μαγαζί που ανέλαβε από τον πατέρα του


Η κα Σταυρούλα Χορόζογλου δίπλα στο σύζυγό της Στάθη Ιορδανίδη και τη μητέρα του Βασιλική, στο πρώτο μαγαζί της επιχείρησης


1990 ΕΩΣ 2010 - Δεύτερο μαγαζί

Το 1990 το μαγαζί μεταφέρεται απέναντι από το παλιό, σε ένα νεότερο και μεγαλύτερο 33 τετραγωνικών μέτρων και το ίδιο έτος συμμετέχουν στην επιχείρηση οι 2 κόρες του κου Στάθη, η Κυριακή και η Βασιλική.

Το δεύτερο, μεγαλύτερο μαγαζί της επιχείρησης, το 1990


Η κα Σταυρούλα Χορόζογλου στο δεύτερο μαγαζί


Η κα Σταυρούλα Χορόζογλου δίπλα στο σύζυγό της Στάθη Ιορδανίδη στο δεύτερο μαγαζί της επιχείρησης


Η Κική Ιορδανίδου, κόρη του Στάθη, στο δεύτερο μαγαζί της επιχείρησης


Η Βασιλική Ιορδανίδου, κόρη του Στάθη, στο δεύτερο μαγαζί της επιχείρησης


2010 ΕΩΣ ΤΩΡΑ - Τρίτο μαγαζί

Το 2010 μετά από 78 έτη λειτουργίας, η επιχείρηση αποκτά νέο ιδιόκτητο μαγαζί 100 τετραγωνικών μέτρων, στην οδό Ίωνος Δραγούμη 29, όπου λειτουργεί έως και σήμερα και εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο τη γκάμα των προϊόντων της.

Το 2019 γίνεται το πιο πρόσφατο βήμα στο πλαίσιο της ανάπτυξης της επιχείρησης και ξεκινάει να λειτουργεί το ηλεκτρονικό κατάστημα stathis-koumpia.gr

Η κα Σταυρούλα Χορόζογλου, στο τρίτο, ιδιόκτητο μαγαζί της επιχείρησης


Η κα Σταυρούλα Χορόζογλου δίπλα στο σύζυγό της Στάθη Ιορδανίδη, στο τρίτο, ιδιόκτητο μαγαζί της επιχείρησης


Η κα Σταυρούλα Χορόζογλου στο τρίτο, ιδιόκτητο μαγαζί της επιχείρησης